LObossen mødes med Løkke Co. i dag

9. feb 2012
LOs formand, Harald Børsting, mødes i dag med Venstre på Christiansborg. Besøget skyldes de kommende trepartsforhandlinger.

Fagbevægelsens førstemand, Harald Børsting, skal torsdag morgen på besøg i traditionelt fjendeland.

Han deltager her til morgen i Venstres gruppemøde på Christiansborg, erfarer Avisen.dk.

LOs formand er ikke ligefrem en hyppig gæst i Venstres gruppeværelse, og besøget af den sjældne fugl vækker da også glæde hos Kristian Jensen, der er partiets gruppeformand.

"Jeg synes, det er naturligt, at vi som Danmarks største arbejderparti går i dialog med alle de dele af samfundet, der i fællesskab vil skabe et stærkere Danmark," siger han til Avisen.dk.

Skyldes kommende forhandlinger

Besøget skyldes de kommende trepartsforhandlinger, hvor der er lagt op til store ændringer af blandt andet din arbejdstid, indsatsen for at få flere i arbejde og mulighederne for efteruddannelse.

"Vi har inviteret Harald Børsting for at høre om fagforeningernes forventninger til trepartsforhandlingerne," lyder forklaringen fra Venstres gruppeformand.

Skar i hjertebørn

LO og Venstre har aldrig været perlevenner. Venskabets temperatur har nærmet sig sibirsk kulde, siden den tidligere VK-regering satte loft over, hvor højt et fagforeningskontingent du kan trække fra i skat.

Bedre blev det ikke, da den tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, beskar efterlønnen og dagpenge-perioden. Begge dele var hjertebørn for LO.

Tilnærmelsen mellem Venstre og fagbevægelsen skal da heller ikke ses som et udtryk for, at Venstre vil ændre politik, understreger gruppeformanden.

"Vi fortryder ikke nogen af de vigtige og nødvendige reformer, vi har gennemført," siger Kristian Jensen.