LO: Krifa plejer chefernes interesser

12. nov 2013, 14:24
LOs næstformand Lizette Risgaard: Krifa varetager arbejdsgivernes interesser

"Jeg er egentlig ikke så overrasket."

Det er den umiddelbare reaktion på kåringen af Kristelig Fagbevægelse, Krifa, som Danmarks mest politiske fagforening hos LO's næstformand Lizette Risgaard.

"Opgørelsen viser igen, at det ikke var et helt tilfældigt angreb, der kom fra Krifa og de borgerlige partier på den danske model. Krifa slår sig op på at være upolitisk, men nu kan det dokumenteres, at sådan er det ikke. Derfor kan det også undre en hel del, at Krifa er så skarp i sin retorik omkring partipolitik," siger Lizette Risgaard.

Lizette takkede pænt nej

Hun mener, at der er en særlig forbindelse mellem de borgerlige partier og Krifa.

"Det er rigtig-rigtig svært at få øje på hvilke lønmodtager-interesser Krifa varetager. Jeg synes mere Krifa varetager arbejdsgiver-sidens interesser," siger hun.

Paraplyorganisationen LO's eget politiske tilhørsforhold til socialdemoraterne er almindelig kendt. Men næstformanden har afholdt sig fra at stille op i politik, selvom tilbuddene har været der.

"Nej, jeg har aldrig overvejet at stille op. Jeg fik på et tidspunkt en opfordring fra min hjemkommune Rødovre om at opstille til kommunalvalget, men jeg takkede pænt nej tak," siger Lizette Risgaard.