LO afviser Løkke: Bliv væk fra vores møde!

2. feb 2011
Sent på eftermiddagen tirsdag bad Løkke om at tale ved LOs møde i dag men fik nej.

Klokken var omkring fire tirsdag eftermiddag, da en bil rullede op foran LO's hovedkvarter på Islands Brygge med et brev fra statsminister Lars Løkke Rasmussen. Stilet til LO's formand, Harald Børsting og med et klart ønske:

Mulighed for at tale ved det stormøde, som LO har arrangeret i Odense onsdag middag.

"Jeg vil gerne forklare baggrunden for regeringens forslag og hvorfor vi mener, at en tilbagetrækningsreform er helt nødvendig," skriver Lars Løkke i brevet og fortsætter:

Harald siger nej

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Jeg håber derfor, at du vil give mig mulighed for at fremlægge mine synspunkter på jeres stormøde."

Men det ønsker agter Harald Børsting ikke at efterkomme. Det har han meddelt statsministeren i et brev, som blev sendt tirsdag aften og overfor Avisen.dk uddyber han sit synspunkt:

"Vores møde er et rent fagligt møde, hvor vi har brug for at tale i egne rækker. Og så synes jeg ærligt talt, det er lidt sent, at han beder om taletid," siger Harald Børsting.

Flyforbandede!

Luften mellem fagbevægelsen og regeringen er gennem de seneste år blevet stedse mere kold. Set fra regeringens side har fagbevægelsen forlovet sig med S-SF - set fra fagbevægelsens side har regeringen lavet det ene overgreb efter det andet:

"Vi er flyforbandede over, at de (regeringen, red.) har taget så drastiske skridt på arbejdsmarkedsområdet, uden at tale med os," siger Børsting og nævner som eksempel halveringen af dagpengeperioden og beskæringen i fradraget for faglige kontingenter. [pagebreak]

"Alt det er sket uden nogen form for dialog med os," siger Harald Børsting.

Vil møde ham senere

"Men nu vil statsministeren jo i dialog og så siger du nej?"

"Ja, for vi vil ikke ind i en situation, hvor faglige møder bliver taget som gidsler af politikerne. Men vi vil gerne i dialog med Løkke på et senere tidspunkt og allerede næste tirsdag vil jeg tage det op med daglig ledelse. Så må vi se, hvad vi kan finde ud af," siger Børsting.

Og pointerer, at han er ret åben overfor mødeformen - han vil gerne møde Løkke. Bare ikke i morgen.