I august gik Lisbeth Zornig både personligt konkurs og konkurs med virksomheden Huset Zornig. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Efter Zornings konkurs: Eksmand arrangerer hendes foredrag

19. dec 2019
Eksperter mener, at Lisbeth Zornig prøver at undgå skattegæld på 1,4 million kroner. Eksmanden Ole Palsgaard kalder det "sund fornuft".

Skatteekspert vurderer over for Ekstra Bladet, at Lisbeth Zornig, hendes mand og eksmanden sammen har skabt en konstruktion som betyder, at den konkursramte debattør og forkæmper for de svage undgår at betale sin gæld til det offentlige.

LÆS OGSÅ: Leder fyret "Det er dybt alvorligt"

Skattegælden er ifølge Ekstra Bladet 1,4 millioner kroner.

Ifølge eksperten Torben Bagge, leder af skatteafdelingen i TVC advokatfirma, holder Lisbeth Zornig foredrag og lader sin tidligere mands selskab tjene pengene, hvortil hendes nuværende mand kan sende en regning.

- Det virker, som om man gør, hvad man kan, for ikke at betale en gæld til det offentlige og dermed bidrage til vores alles bedste via samfundskassen, siger Torben Bagge.

Torsdag fortæller Ekstra Bladet i endnu en artikel om Lisbeth Zornigs konkurs, at hendes eksmand Ole Palsgaard kort før konkursen i august stiftede virksomheden Soft Talk Kommunikation Aps. Og her er Lisbeth Zornig og hendes mand Mikael Lindholm blevet ansat.

LÆS OGSÅ: Blokade ved kendt firma - "Det er en syg industri"

Per Nikolai Bukh, professor i økonomi og ledelse på Aalborg Universitet, uddyber overfor Ekstra Bladet, at Skat ville have haft nemmere ved at indrive gælden, hvis Lisbeth Zornig var fortsat med at holde foredrag uden om eksmandens nyoprettede firma.

- Hvis hun f.eks. får en million kroner for foredragene, går de ind ét sted, og hvis hun så får 400.000 kroner som løn i selskabet, er det kun den del, Skat kan gøre krav i. Hvorimod de sidste 600.000 er landet et sted, hvor man ikke skylder Skat noget, siger Per Nikolai Bukh til avisen.

Lisbeth Zornig har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelser, men eksmanden Ole Palsgaard siger til avisen, at der ikke er "noget odiøst i det her", og at "det er sund fornuft".

Mikael Lindholm er tilknyttet Soft Talk Kommunikation ApS som kommunikationsrådgiver.

LÆS OGSÅ: Politiker raser: "Små, latterlige mænd"

Huset Zornig og dermed jeg selv er desværre erklæret konkurs. Jeg har en gæld til det offentlige, hovedsagelig skat, på...

Slået op af Lisbeth Zornig AndersenTirsdag den 6. august 2019