Det er slet ikke i orden, når mennesker over 50 bliver sorteret fra i en jobsøgningsproces. Sådan lyder det fra tidligere tv-vært Line Baun Danielsen, der i en blog i dagens BT raser over tendensen.

- Jeg bliver så rasende over, at vi i Danmark har fået skabt os en omvendt aldersdiskrimination. I andre dele af verden er alder og erfaring et stort plus, lyder det blandt andet fra fra Line Baun Danielsen.

Hun kender selv mange velkvalificerede mennesker, der aldrig når længere end til det første afslag, når de søger job.

- Annoncerne henvender sig for det meste til mennesker i et særligt aldersinterval, og er din fødselsdato i den sammenhæng 'over the hill', så er du på forhånd sorteret fra. Sådan er det bare. Retfærdigt og o.k.? Nej, ikke en skid!, skriver Line Baun Danielsen i sin blog.

Men hvad kan man så gøre ved det?

- Det vigtigste er at råbe op og stille spørgsmål ved det. Problemet er, at mange i vores generation ikke er opdraget til at kæfte op. Vi er pæne mennesker, og så er det jo også lidt 'flovt' at blive sorteret fra i en jobproces, skriver Line Baun Danielsen, der selv har rundet 56 år.

Hun er selv kommet uden om problemet ved at starte sin egen virksomhed, men hun opfordrer HR-afdelingerne rundt om i landets virksomheder til at overveje de fordele, der kan være ved at ansætte en på over 50, der ikke har barnets første sygedag eller som ikke behøver at holde vinterferie i lige præcis uge 7.