Der er lang kø ved sikkerhedskontrollen onsdag morgen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Vagter genoptager arbejdet

5. feb 2020, 08:06
På grund af en arbejdsnedlæggelse har der onsdag været mere end 60 forsinkede afgange i Københavns Lufthavn.

Personalet i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn har genoptaget arbejdet efter en arbejdsnedlæggelse onsdag.

Det oplyser Lars Lemche, der er talsmand for lufthavnen.

LÆS OGSÅ: 3F advarer: Chefer truer ansatte til at droppe fagforeningen

Lidt efter klokken 10 oplyste han, at de medarbejdere, som tidligere onsdag nedlagde arbejdet i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn, var ved at vende tilbage til deres poster.

Lufthavnen forventede at have en normal drift inden klokken 11.

- Der vil fortsat være lange køer og forsinkelser i flere timer frem, sagde Lars Lemche onsdag formiddag.

Københavns Lufthavn er bekendt med, at passagerer har misset deres fly på grund af arbejdsnedlæggelsen. Lufthavnen ved ikke, hvor mange det drejer sig om, siger Lars Lemche.

- Arbejdsnedlæggelsen betyder også, at meget bagage ikke kan screenes, og som derfor ikke kommer med flyene. Alt bagage bliver eftersendt, skriver lufthavnen på sin hjemmeside.

Lars Lemche kan oplyse, at 10.000 passagerer er blevet påvirket af arbejdsnedlæggelsen.

61 afgange er blevet forsinket af arbejdsnedlæggelsen. Der er i gennemsnit tale om forsinkelser på 50 minutter. De største forsinkelser er dog op til to timer.

Ifølge faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening Ulla Thygesen nedlagde vagterne i sikkerhedskontrollen arbejdet, efter at 12 ansatte er fyret "på usagligt grundlag."

Hun fortæller, at 12 medarbejdere med 20-30 år i jobbet og få år tilbage på arbejdsmarkedet er blevet fyret. Ifølge vagterne er de blevet erstattet af nye medarbejdere i deres stillinger. Den manøvre er vagterne utilfredse med.

Ifølge Københavns Lufthavn er de 12 afskedigede medarbejdere blevet tilbudt genansættelse i en anden stilling i lufthavnen.

Onsdagens arbejdsnedlæggelse betød, at sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn på et tidspunkt var nede på et enkelt spor gennem kontrollen.

Der pågår fortsat forhandlinger om en løsning på vagternes utilfredshed.

/ritzau/