Aarsleff-07
'Vi har fået at vide, at dele af ledelsen og de østeuropæiske kolleger er blevet testet, men stadig er på pladsen, og det forstår vi ærligt talt ikke'. (Arkivfoto) Foto: Presse

LIGE NU: Udbrud af coronasmitte på stor dansk byggeplads

27. okt 2020, 15:30
Østeuropæisk bygningsarbejder er tirsdag morgen konstateret smittet med coronavirus på stor dansk byggeplads.

Der er tirsdag morgen angiveligt konstateret et nyt udbrud af coronasmitte blandt østeuropæiske håndværkere i Danmark.

Ifølge A4 Arbejdslivs oplysninger er en polsk landmåler, ansat på byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum i det centrale København, blevet testet positiv med coronavirus.

Udbruddet har angiveligt ført til, at den lokale byggeledelse samt en række af de østeuropæiske ansatte er blevet testet for coronavirus.

Lars Andersen, tillidsmand i firmaet Bang Nielsen, der arbejder som underentreprenør på musums-byggeriet, fortæller til A4 Arbejdsliv, at udbruddet har skabt utryghed blandt flere af de danske håndværkere på pladsen.

- Vi har fået at vide, at dele af ledelsen og de østeuropæiske kolleger er blevet testet, men stadig er på pladsen, og det forstår vi ærligt talt ikke, siger Lars Andersen.

- Der er flere af mine kolleger, der har ældre og svækkede familiemedlemmer. Derfor synes vi, at det mindste man kan gøre, det er at sende folk hjem, indtil de kan vise en negativ coronatest, mener tillidsmanden.

A4 Arbejdsliv arbejder på at få en kommentar fra Per Aarsleff A/S, der er hovedentreprenør på byggeriet.