2 personer blev søndag middag reddet, da de i den stærke storm var faldet ned mellem stenene på molen i Nørre Vorupør, søndag 9. februar 2020. Der blev slået storalarm med flere ambulancer og SAR-redningsmandskab samt en redningshelikopter. Her er nogle af reningsfolkene på vej ind efter redningen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mor og barn smidt i havet af bølge - reddet af lokale helte

9. feb 2020, 13:37
En kvinde og et barn er søndag eftermiddag blevet bjærget i land under storstilet redningsaktion.

Der blev søndag eftermiddag sendt en redningshelikopter og en redningsbåd ud til havnen i Vorupør i det vestlige Thy.

Det skete i en redningsaktion, da en mor og et barn faldt i vandet.

LÆS OGSÅ: 3-årig kørt på sygehuset: Nu er der nyt fra politiet

TV Midtvest skriver, at kvinden og barnet var gået ud på Nørre Vorupør Molee, hvor de blev ramt af en bølge og blev skyllet ned i det kolde vand. Ifølge nyhedsbureauet Ritzau er der tale om en 41-årig kvinde og en dreng på otte år. 

Fire lokale redningsmænd, der er tilknyttet Kystredningstjensten i Nørre Vorupør, reagerede hurtigt og sprang selv i havet fra molen. B.T. skriver, at én af de fire redningsmænd selv kom til skade ved den dramatiske redningsaktion. 

Han er nu blevet kørt til behandling på akutmodtagelsen på Hospitalet i Thisted.

Politiet oplyser til Ekstra Bladet, at den 41-årige mor og hendes søn har været i direkte livsfare.

- Det er man altid, når man falder i vandet under sådanne omstændigheder. De har det efter det oplyste nogenlunde godt. De kan godt være blevet noget forslåede, fordi der er store klippeblokke omkring molen, siger Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt og Vestjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

TV Midtvest oplyser, at de to personer er blevet reddet i land, men at redningshelikopter, redningsbåd, ambulance og politi er til tilstede ved molen.

- Vi er stadig tilstede deroppe for at få klarlagt hændelsesforløbet. Ambulancen er ved at tjekke om det to personer skal køres til tjek på hospitalet, siger Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, til den regionale tv-kanal.