Skraldemænd i 11 kommuner i Hovedstadsområdet har nedlagt arbejdet. Arkivfoto. Foto: Simon Knudsen/Ritzau Scanpix

Skraldemænd nedlægger arbejdet

10. jan, 13:43
Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig og flere kommuner er berørte, lyder det fra Gentofte Kommune.

Borgere i 11 kommuner har fredag måttet kigge forgæves efter skraldebilen, der i morges ikke har været forbi for at hente affald.  Det sker, efter at renovationsarbejdere fra virksomheden Remondis har nedlagt arbejdet.

LÆS OGSÅ: Stod bag legendarisk butik: Nu er han død

Det skriver Gentofte Kommune på sin hjemmeside.

- Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig og flere kommuner er berørte. Affald bliver ikke hentet fredag, og det er uvist, hvornår arbejdet genoptages, skriver kommunen.

Arbejdsnedlæggelsen påvirker følgende kommuner i hovedstadsområdet:

Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Egedal, Vallensbæk, Furesø, Lejre, Gentofte, Albertslund, Lyngby og Ishøj.

3F organiserer de sjællandske skraldemænd, og de oplyser til TV 2 Lorry, at arbejdsnedlæggelsen skyldes "uoverensstemmelse med ledelsen”.

Den regionale tv-kanal skriver, at borgere i de 11 kommuner tidligst kan få tømt deres skraldespande mandag morgen. Fra 3F lyder meldingen, at årsagen til konflikten var et ”internt problem”, der nu er løst.

Gentofte Kommune skriver på sin hjemmeside, at der vil blive tømt skraldespande, så snart arbejdsnedlæggelsen er slut. Samtidig kommer de med en opfordring til borgerne:

- Overskydende affald kan stilles i en klar sæk ved siden af affaldsbeholderen. Husk, at lukke sækken forsvarligt med snor eller lignende,.