Coronavirus har ramt et plejecenter i Østjylland. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Dansk plejehjem ramt af coronavirus

1. apr, 09:57
To beboere på et plejecenter i den østjyske by Ebeltoft er ramt af sygdommen.

Coronavirus er særlig farlig for ældre mennesker. Og nu har sygdommen ramt det danske plejecenter Søhusparken i Ebeltoft i Østjylland, fremgår det af et opslag fra Syddjurs Kommune på det sociale medie Facebook. 

LÆS OGSÅ: Alternativet - Tidligere formandskandidat forlader skuden

- Vi har desværre i går fået konstateret, at to beboere på plejecenter Søhusparken i Ebeltoft er smittet med Covid-19 virus. De to har milde symptomer og ser ud til at være i bedring, skriver kommunen i opslaget og tilføjer:

- Pårørende til de to smittede beboere er blevet orienteret og ligeledes er de øvrige beboere i det hus, hvor de bor, orienteret. Pårørende med tilknytning til huset er alle informeret via telefon.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

For at mindske risikoen for spredning varetages plejen hos de smittede beboere hele døgnet af udvalgte medarbejdere.

- Disse medarbejdere har ikke berøring med andre beboere. Der er naturligvis stor opmærksomhed på om andre beboere og ligeledes personalet frembryder symptomer, skriver Syddjurs Kommune og fortsætter:

- Retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen – Styrelsen fra patientsikkerhed følges og der er hele tiden tæt kontakt til kommunens Sundhedsberedskab.

TV2 Østjylland har været i kontakt med Syddjurs Kommune, som forklarer, at beboerne har milde symptomer. 

- De havde influenzalignende symptomer, og så blev det besluttet, at den tilknyttede læge skulle teste beboerne. Og de blev så påvist positive, siger Ingelise Juel til TV2 Østjylland.

De ramte bor i hver deres bolig, og Ingelise Juel kan ikke svare på, hvordan de har pådraget sig sygdommen. Men hun fastslår i samme omgang, at de ansatte på stedet følger myndighedernes retningslinjer for at forhindre spredning af smitte. 

I den kommende tid vil beboerne blive plejet af et fast team, der bruger værnemidler som beskyttelse. 

LÆS OGSÅ: Kvindelig komiker om mobning i branchen - "Jeg har sluppet min vrede"