20200319-155712-L-1920x1280we__1_
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil svare på spørgsmål om udbetalingen af de indefrosne feriepenge tirsdag. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Nyt om indefrosne feriepenge

29. sep 2020, 07:50
Tirsdag er det nyt om udbetalingen af de indefrosne feriepenge.

'Der er nyt om udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge - hvornår og hvordan'.

Sådan lyder det nu fra Beskæftigelsesministeriet på Twitter. Ministeriet har tirsdag morgen indkaldt til en pressebriefing, hvor både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og en repræsentant fra ATP vil være til stede for at svare på spørgsmål. 

Her kan du læse mere om, hvordan du får dine feriepenge udbetalt.

LÆS OGSÅ: Sådan får du dine feriepenge

Meldingen fra ministeriet kommer efter måneders venten på en præcisering af, hvornår danskerne kan få de indefrosne penge mellem hænderne. Indtil nu har meldingen været, at det ville ske i begyndelsen af oktober.

Siden den første september 2019 er feriepengene blevet indefrosset i en fond, fordi man er gået over til et nyt feriesystem. Før skulle ferie optjenes over et år, men nu kan man afholde den optjente ferie samme måned, den er optjent.

Tidligere på sommeren vedtog et politisk flertal at udbetale tre ud af fem uger af danskernes indefrosne feriepenge. Pengene skulle egentlig først udbetales, når den enkelte forlod arbejdsmarkedet, men nu skal de i stedet sparke gang i økonomien efter coronakrisen.

Hvad der skal ske med de resterende to uger, skal partierne forhandle om i løbet af efteråret.

For en uge siden meldte et flertal i Folketinget bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten ud, at man vil have yderligere to ugers indefrosne feriepenge frigivet til danskerne. Og regeringen er klar til at forhandle, når virksomhederne har indberettet, hvor mange feriepenge danskerne står til at modtage, har beskæftigelsesministeren tidligere meldt ud.

- Regeringen har intet ønske om at opbevare danskernes penge, sagde Peter Hummelgaard i den forbindelse til TV2.

Udbetalingen af feriepengene er frivillig. Man kan søge om pengene frem til 1. december, og har man ikke bedt om dem inden da, vil de automatisk blive udbetalt ved folkepensionsalderen.