Østjyllands Politi vil fredag offentliggøre hvilke fund, der eventuelt er gjort i området. Foto: Lars Aarø/Østjyllands Politi

Militæret rykker ud til park i jysk by

11. jul 2019
Som et led i efterforskningen mod to bander afsøger politi med hunde og militære eksperter Marienlystparken i Aarhus V.

Sammen med eksperter fra Forsvarets Advanced Search Team leder betjente og politihunde fra Østjyllands Politi torsdag formiddag  efter gemte våben omkring Marienlystparken i Aarhus V.

LÆS OGSÅ: Savnet forsker er fundet dræbt i nazibunker

"Det sker både for borgernes sikkerhed og som et led i efterforskningen mod de to bander, der p.t. er i konflikt med hinanden i området", skriver Østjyllands Politi i en pressemedddelse.

Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen uddyber aktionen:

"Vi vil have våbnene væk fra gaden, og vi har tidligere fundet bl.a. skydevåben i området, så nu trevler vi et stort område igennem for at se, hvad vi kan finde. Finder vi våben, så bliver de selvfølgelig undersøgt for tekniske spor for at se, om vi kan finde frem til, hvem der haft fingrene i det."

Aktionen betyder, at der vil være steder, som borgerne i løbet af dagen ikke kan få fuld adgang til.

Desuden opfordrer politiet folk til at holde deres hunde i snor i området, da de ellers kan komme til at genere politihundenes arbejde.

"Vi håber, at borgerne har forståelse for, at vi fylder lidt i området i forbindelse med indsatsen, og vi beder folk om at respektere politiets anvisninger på stedet", siger Jesper Bøjgaard Madsen i pressemeddelelsen.

Politiet begyndte indsatsen i området klokken seks torsdag morgen, og det er uvist, hvor lang tid aktionen vil vare. Dog forventer politiet, at afsøgningen er færdig omkring klokken 16.00.