Statsminister Mette Frederiksen (S) var med på listen over prominente navne, da den omfattende udbygning af den københavnske metro, Cityringen, søndag eftermiddag blev indviet.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Dansk prestigeprojekt ramt af svindel for millioner

Selvom der var tale om en festdag for Metroselskabet og ikke mindst Cityringen, der er det største anlægsarbejde i København siden 1600-tallet, så valgte statsministeren at kritisere byggeriet for at være skyld i stribevis af ulykker.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

- Der har været for mange arbejdsulykker undervejs. En ulykke er en for meget, sagde Mette Frederiksen til den officielle åbning på Rådhuspladsen, hvorfra Dronning Margrethe tog det første metro-tog fra undergrundsstationen i hjertet af hovedstaden.

Ifølge B.T. brugte statsministeren også sin taletid på at påpege, at flere borgere må finde sig i støj og larm fra prestigeprojektet til 25 milliarder kroner.

- Alt for mange bor med støj, og det skal vi ikke bare affinde os med - det skal vi gøre noget ved, lød det fra Mette Frederiksen.

Samlet har der været 569 arbejdsulykker i løbet af det otte år lange anlægsarbejde med Cityringen. Det svarer til 25 procent flere ulykker, end det maksimum den offentlige bygherre selv havde sat. 

Arbejdstilsynet har i forbindelse med byggeriet været ude med en række af påbud på de nye metrostationers byggepladser. De mange påbud har handlet om farlige arbejdsforhold for arbejderne.