Statsminister Mette Frederiksen taler ved indvielsen af den nye metro i København, Cityringen, på Rådhuspladsen i Københav Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mette F. tordner mod arbejdsulykker

29. sep 2019
- Der har været for mange arbejdsulykker undervejs. En ulykke er en for meget, lød det fra statsminister Mette Frederiksen ved åbningen af Cityringen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var med på listen over prominente navne, da den omfattende udbygning af den københavnske metro, Cityringen, søndag eftermiddag blev indviet.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Dansk prestigeprojekt ramt af svindel for millioner

Selvom der var tale om en festdag for Metroselskabet og ikke mindst Cityringen, der er det største anlægsarbejde i København siden 1600-tallet, så valgte statsministeren at kritisere byggeriet for at være skyld i stribevis af ulykker.

- Der har været for mange arbejdsulykker undervejs. En ulykke er en for meget, sagde Mette Frederiksen til den officielle åbning på Rådhuspladsen, hvorfra Dronning Margrethe tog det første metro-tog fra undergrundsstationen i hjertet af hovedstaden.

Ifølge B.T. brugte statsministeren også sin taletid på at påpege, at flere borgere må finde sig i støj og larm fra prestigeprojektet til 25 milliarder kroner.

- Alt for mange bor med støj, og det skal vi ikke bare affinde os med - det skal vi gøre noget ved, lød det fra Mette Frederiksen.

Samlet har der været 569 arbejdsulykker i løbet af det otte år lange anlægsarbejde med Cityringen. Det svarer til 25 procent flere ulykker, end det maksimum den offentlige bygherre selv havde sat. 

Arbejdstilsynet har i forbindelse med byggeriet været ude med en række af påbud på de nye metrostationers byggepladser. De mange påbud har handlet om farlige arbejdsforhold for arbejderne.