JydskeVestkysten er en del af Jysk Fynske Medier, der nu må nedlægge flere stillinger i en stor spareøvelse. Arkivfoto. Foto: Carl Redhead/DIGI/Ritzau Scanpix

Massefyring hos dansk virksomhed - så mange mister jobbet

18. okt 2019, 11:08
Det vurderes, at 74 stillinger forsvinder fra Jysk Fynske Medier, der skal spare 37 millioner kroner til næste år.

Ledelsen hos Jysk Fynske Medier gør sig klar til at svinge med sparekniven, da mediekoncernen til næste år skal spare 37 millioner kroner.

Fagbladet Journalisten skriver, at de ansatte fik beskeden om de omfattende besparelser på det redaktionelle område i en intern mail.

Dermed er der lagt op til massefyringer hos koncernen, der blandt andet står bag JydskeVestkysten, Århus Stiftstidende og 57 forskellige ugeaviser.

Besparelserne svarer i runde tal til 74 redaktionelle stillinger. Derudover skal der spares yderligere tre millioner kroner inden 2022, skriver fagbladet.

Fyringer og besparelser er ikke nyt for de ansatte hos Jysk Fynske Medier, da der er tale om den sjette fyringsrunde siden 2016.

Lene Sarup er tillidsrepræsentant for koncernens journalister, og hun frygter nu, at besparelser vil øge arbejdspresset på de ansatte.

- Vi er i stille chok, indtil vi ved, hvor slemt det bliver, siger hun til Mediawatch.

Jysk Fynske Medier, der i dag har omkring 1.600 ansatte, så dagens lys tilbage i 2015, da Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier slog pjalterne sammen i en fusion.

Året efter blev Midtjyske Medie en del af forretningen, der tæller fem radiostationer, flere trykkerier og ét kommunikationsbureau.