Margrethe Vestager er EU's nuværende konkurrencekommissær. Arkivfoto. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Ritzau Scanpix

Margrethe Vestagers toppost i fare

10. jul 2019
Der er opstået usikkerhed om, hvorvidt Margrethe Vestager bliver ledende næstformand i EU-kommissionen.

Det er opstået usikkerhed om, hvorvidt Margrethe Vestager bliver den ledende næstformand i EU-kommissionen.

LÆS OGSÅ: 3F finder milliarder til Mette F.: Nu kan vi sikre nedslidte

For hvis den tyske forsvarsminister Ursula von der Leyen bliver ny formand or EU-Kommissionen, vil hun ikke gøre danskeren til første næstformand.

Posten skal i stedet gå den forhenværende næstformand Frans Timmermans. Det skriver Jyllands-Posten.

- Jeg har foreslået, at Frans Timmermans bliver 1. næstformand for Europa-Kommisionen. Vestager vil være privilegeret næstformand - men ikke 1. næstformand, sagde Ursula von der Leyen ifølge belgieren Mac Tarabella, der er medlem af det europæiske parlament og dets socialdemokratiske gruppe.

Bemærkningen fra Ursula von der Leyen faldt i forbindelse med en høring tidligere i dag, onsdag, og på Twitter bekræftes Mac Tarabellas udlægning af det danske medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose.

Det er dog ikke fra sikkert, at Ursula von der Leyen ender med at blive formand for kommissionen, da hun stadig mangler er samle opbakning fra de forskellige grupperinger i Europa-Parlamentet.

Margrethe Vestager er EU's nuværende konkurrencekommissær. Det har tidligere været på tale, at hun var i spil til at overtage rollen fra Jean-Claude Juncker som formand for EU-Kommissionen, når hans mandat udløber til november.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her