Direktør afviser, at der bag kommunens mure på Jernbanegade i Nykøbing Mors foregår et oprydningsarbejde blandt cheferne. Foto: Google Street View

Leder fyret og bortvist

22. nov 2019, 09:24
På et år har tre chefer forladt Morsø Kommune. Senest er en leder formentlig fyret for inkompetence i familiesager - blandt andet om anbringelse af børn uden for hjemmet.

På bare et år har tre chefer forladt Morsø Kommune. Senest har lederen af familierådgivningen forladt sin stilling, men det skete tilsyneladende ikke frivilligt.

LÆS OGSÅ: Dronningen chokerer: "Et forfærdeligt syn"

Ifølge Nordjyske blev hun bortvist den 7. november, men hvad, der er årsag til den pludselige exit, er ikke officielt.

- Jeg kan bekræfte, at gruppelederen er afskediget. Jeg kan ikke kommentere yderligere, da det er en personalesag, siger direktør for Børn og Kultur, Torben Gregersen, til Nordjyske.

Ifølge Nordjyskes oplysninger skyldes afskedigelsen, at lederen havde udvist inkompetence i en række vanskelige familiesager, blandt andet om anbringelse af børn uden for hjemmet.

For et års tid siden forlod direktør Peder Hanghøj og chef for Center for Børn og Familier Alex Bang Henriksen af egen fri vilje deres stillinger med dags varsel.

Nu har kommunen altså selv sendt en chef ud ad døren, men direktør Torben Gregersen afviser overfor avisen, at der er tale om "oprydningsarbejde i Center for Børn og Familier".

- Vi er i gang med en revitalisering af Morsø Modellen, hvor en samlet, metodisk tilgang, der bygger på en tidlig og forebyggende indsats, bliver udvidet til hele almenområdet, siger Torben Gregersen til avisen.

Ifølge Nordjyske var det netop Alex Bang Henriksen, som for knap to år siden forfremmede den unavngivne kvinde til leder for blandt andre 12 familierådgivere. Hun nåede at være ansat i Morsø Kommune i mere end otte år.

LÆS OGSÅ: Drama i fagforening: Vil af med formand