Den amerikanske butikskæde GameStop lukker sine butikker i Danmark. Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Landsdækkende butikskæde lukker

29. nov 2019, 17:24
Butikskæde GameStop trækker sig ud af Danmark

Fem år med underskud er årsag til, at den globale butikskæde GameStop trækker sig ud af Danmark.

Det viser et internt dokument, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

LÆS OGSÅ: Politiet trækker stavene ved faglig aktion

Kæden, der sælger computer - og konsolspil, har 187 ansatte fordelt over de i alt 34 danske butikker. I den kommende tid lukker GameStop sine butikker i Danmark, mensde ansatte allerede fik beskeden om, at de skal ud og lede efter et nyt job, tilbage i starten af oktober.

Her skrev Michael Van den Berg, der er selskabets irske direktør, en lovpligtig orientering, som skal gives ved en kollektiv afskedigelse.

- Baggrunden er et ønske om at optimere GameStops globale virksomhed og at ophøre med al aktivitet i Danmark senest pr. 28. februar 2021 grundet økonomisk underskud de seneste 5 år, står der i orienteringen fra ledelsen til de ansatte i GameShop.

Den amerikansk ejede kæde råder over næsten 6.000 butikker i 14 forskellige lande. Ekstra Bladet skriver, at Danmark ikke er det eneste land, som GameStop nu lukker butikker i.

Det er planen, at kædens butik i Svendborg lukker som den første i Danmark. Det sker allerede i slutningen af december måned, mens flere butikker lukkes i løbet af foråret. Den sidste butik i Danmark bliver den, der ligger i butikscentret Field’s på Amager i København – her er sidste åbningsdag den 27. februar 2021.

Stephan Agger er faglig chef i HK Handel, der har deltaget i forhandlinger med GameStop. Hun bekræfter lukningen af de danske butikker.

- Vi har vurderet, at firmaets forslag til en fratrædelsesaftale med medarbejderne indeholder nogle krav om fuld og endelig fraskrivelse af deres rettigheder, som vi vil fraråde dem at skrive under på, hvis de ikke har søgt rådgivning i deres fagforening først, siger hun.