Kronprinsparrets fire børn begyndte i starten af januar på et skoleophold i Schweiz, men den globale coronakrise fik den royale familie til at flytte hjem til Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprinsparret flytter

24. apr, 17:55
Kronprinsparret tager residens i Kancellihuset, oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Kronprinsparret og deres fire børn er i dag flyttet fra Amalienborg i København Kancellihuset ved Fredensborg Slot i Nordsjælland.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelse.

”Fra fredag den 24. april 2020 tager Kronprinsparret sammen med deres fire børn residens i Kancellihuset ved Fredensborg Slot, hvor Deres Kongelige Højheder vil opholde sig i de kommende måneder”, skriver kongehuset i meddelelsen.

Kronprinsparret overtog Kancellihuset i tiden omkring deres bryllup tilbage i maj 2004.

Forud for dette blev bygningen fra 1731 istandsat efter at have været dronning Ingrids bolig gennem mange år. Det var også her, at dronning Ingrid sov stille ind og døde i efteråret år 2000.

Det var også på Fredensborg Slot, at prins Henrik tilbragte sin sidste tid og døde den 13. februar 2018.

Frederik og Mary har tidligere boet på Kancellihuset.

Frem til 2010, hvor Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg var færdigrenoveret, var Kancellihuset kronprinsparrets primære residens. Det var derfor også i Kancellihuset, at Prins Christian og Prinsesse Isabella tilbragte deres første år.

Kronprinsfamilien afbrød i sidste måned et længere ophold i Schweiz, hvor parrets børn var i gang med et 12-ugers skoleophold i Lemania-Verbier.

”På baggrund af den skærpede situation i Danmark i forbindelse med håndteringen af udbredelsen af COVID-19 har Kronprinsparret besluttet, at familien rejser hjem fra Schweiz”, lød det i en pressemeddelse fra Kongehuset den 12. marts.