Kronprinsparrets børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, er begyndt på en international skole i Verbier, Schweiz. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik bryder tavsheden

23. jan, 14:09
- Det gør indtryk, siger kronprins Frederik, efter det kom frem, at kronprins­parret har tjent penge på at udleje skihytte i jetset-paradis.

Det vakte opsigt, da ugebladet Her & Nu i sidste uge afslørede, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i en årrække har udlejet en skihytte i det schweiziske jetset-paradis Verbier.

LÆS OGSÅ: Jannie har en ADD-diagnose: 'Hun er en uvurderlig medarbejder'

Den royale familie har ejet den luksuriøse skihytte i ti år, og de inkasserede penge, når den 200 kvadratmeter store lukushytte blev lejet ud for mellem 27.800 og 86.800 kroner om ugen.

Kronprins­parret har skiftet den grå og regnvåde vinter i Danmark ud med et snedækket landskab i Schweiz, hvor parrets børn tidligere på måneden tog hul på et tre måneders langt ophold på en international skole.

Torsdag var kronprins Frederik så tilbage på dansk grund, da han var med til åbningen af en ny udstilling på Experimentarium i København.

Pressen stod klar til at få svar på, hvordan det gik med parrets fire børn i Schweiz, og kronprinsen forklarede til de fremmødte journalister, at børnene er faldet rigtig godt til på skolen, hvor de taler engelsk og fransk.

Kronprins Frederik valgte også at kommentere på sagen om skihytten, der efter omtalen i den danske presse blev fjernet fra lejemarkedet.

- Det er klart, at Kronprinsessen og jeg har bemærket de sidste ugers fokus på vores nuværende liv i Schweiz, og det gør indtryk, det gør det da, lød det ifølge B.T. fra kronprinsen.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at ejendommen er i tre plan og har fire værelser, som giver plads til ti sovende personer.

Skihytten er indrettet efter traditionerne i området og har blandt andet en stue med pejs og en balkon med grill. Dertil kommer to badeværelser, det ene med jacuzzi.