Tidligere AGF-mæcen Kurt Andersen er død. Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Kendt forretningsmand er død

19. maj 2020, 11:46
Den tidligere storinvestor i fodboldklubben AGF Kurt Andersen er død.

Kurt Andersen, der i rollen som storinvestor var med til at redde fodboldklubben AGF fra konkurs, er død.  

Han blev 75 år.

Det skriver AGF på sin hjemmeside.

Kurt Andersen gjorde sit indtog i den århusianske fodboldklub i 2001, da klubben var midt i en alvorlig økonomisk krise.
 
Den tidligere bankmand dukkede op fra sit otium i Spanien, og i Aarhus fik han tilnavnet ’Onkel Kurt’, da han i rollen som hovedaktionær var med til at forhindre, at det tidligere flagskib i dansk topfodbold gik konkurs.

- Da jeg var dreng, lovede jeg mig selv, at hvis det nogensinde blev økonomisk muligt, så ville jeg opfylde min drøm om at eje en fodboldklub, sagde den dengang 56-årige Kurt Andersen, der ejede 51 procent af aktierne i klubben.

- Der er mange, der i tidens løb er blevet omtalt som "AGF's redningsmand". Kurt er en af dem, der for alvor levede op til navnet, og det er først og fremmest hans fortjeneste, at klubbens seneste historie ikke også skal beskrives ved ordet "konkurs", skriver Erik Meineche Schmidt, der er bestyrelsesmedlem i AGF A/S, i et mindeord på klubbens hjemmeside.

Kurt Andersen forlod AGF i 2007, hvor han ifølge Finans.dk solgte sine aktier i klubben med en marginal fortjeneste. Han købte sig ind i fodboldklubben FC Vestsjælland, og med økonomisk hjælp fra forretningsmanden lykkedes det at rykke holdet op fra 2. Division til Superligaen.

FC Vestsjælland rykkede dog ned igen, og 2015 valgte Kurt Andersen i rollen som formand at begære klubben konkurs.

Kurt Andersen døde i London, hvor han levede i de seneste år.