Arkivfoto fra et af Amazons logistikcentre. Foto: Fred Greaves/Reuters/Ritzau Scanpix

Hundredvis af ansatte strejker på black friday

29. nov 2019
Arbejdere på Amazons lagre i Tyskland strejker på black friday.

Hundredvis af utilfredse Amazon-medarbejdere i Tyskland strejker i dag.

LÆS OGSÅ: Lastbilchauffør skulle tisse: Få øjeblikke senere lød et kæmpe brag

Strejken rammer på ’black friday’, hvor slagtilbud lokker forbrugere ud i de fysiske forretninger eller ind på webbutikker som Amazon, der er verdens største internetbutik.

BBC skriver, at seks af Amazons tyske logistikcentre er ramt af strejken. Det drejer sig om medarbejderne på centre i byerne Bad Hersfeld, Koblenz, Rheinberg, Werne og Graben.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Natten til fredag forlod de deres arbejde i protest mod løn- og arbejdsvilkår, og planen er, at strejken skal fortsætte frem til på tirsdag.

Det betyder, at strejken også vil ramme en anden stor shoppedag – nemlig på mandag, der er kendt som ’cyber monday’; en af internetgigantens mest travle og indbringende dage.

Det er det tyske fagforbund for handel- og serviceansatte, Verdi, der står bag arbejdsnedlæggelsen. Fra dem lyder budskabet, at deres medlemmers hårde arbejde ikke kan købes som et ”knaldtilbud”.

Historien gentager sig selv, da de ansatte hos Amazon også nedlagde arbejdet på sidste års ’black friday’. Det skete i både Tyskland, Spanien, Storbritannien og Frankrig.

Ifølge BBC har Amazon, der konsekvent har afvist at indgå en overenskomst, 13.000 fuldtidsansatte i Tyskland. Den globale internetbutik afviser, at de ansatte får en dårlig behandling – derimod kalder Amazon sig selv for ”en fair og ansvarlig arbejdsgiver”.

Amazon slår over for nyhedsbureauet AFP fast, at "pakker vil blive leveret til tiden".