På Frederiksberg ligger Georg Jensens værksted, hvor mange sølvsmede er uddannet. I dag er der også en stor outlet-butik. Foto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix

Hæderkronet dansk firma i store problemer

11. maj 2020, 08:55
Den gamle danske virksomhed Georg Jensen står i en stor økonomisk krise, der kun er blevet forværret under coronakrisen.

Georg Jensen, den danske sølvtøjs-, smykke- og interiørvirksomhed, der har eksisteret i 116 år, er i stor økonomisk krise. Årsagen er, at virksomheden gennem de seneste år har solgt mindre og mindre. Og det har ikke hjulpet virksomheden, at hele verden har været lukket ned på grund af coronakrisen.

LÆS OGSÅ: Ansatte skal bære visir: "Det er en skandale"

Ifølge Finans, der har kigget virksomhedens nye regnskab igennem, risikerer virksomheden at løbe tør for penge.

- Covid-19-situationen indikerer, at der er væsentlig usikkerhed, som kan rejse betydelig tvivl på gruppen og virksomhedens evne til at fortsætte som en going concern, skriver Georg Jensen i regnskabsnoterne.

Going concern betyder, at virksomheden fortsætter sin drift.

Georg Jensen blev i 2012 opkøbt af kapitalfonden Investcorp fra Bahrain for 800 millioner. Siden har virksomheden, bortset fra et enkelt år, haft underskud. Det er især de seneste fire år, at virksomheden har mistet omsætning. 

LÆS OGSÅ: Butikker åbner med store rabatter

Hvis virksomheden ikke overlever, vil Georg Jensens 1.100 medarbejdere i 16 lande stå uden arbejde.