- Jeg har en dyb kærlighed til jer allesammen, skriver Airbnb-direktør Brian Chesky i et brev til sine ansatte. Nu fyres hver fjerde medarbejder hos den populære platform. Arkivfoto. Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Gigant fyrer hver fjerde medarbejder

6. maj 2020, 15:01
Den kendte platform Airbnb er hårdt ramt af coronakrisen.

Den amerikanske udlejningstjeneste Airbnb annoncerer, at de fyrer næsten 1.900 medarbejdere.

LÆS OGSÅ: Finansministeren er syg

Årsagen skal findes i den globale coronakrise, der har ramt den digitale platform af privat boliger hårdt, da bookingerne er faldet markant på grundt af de lukkede landegrænser verden over.

Derfor fyres nu hver fjerde medarbejder, skriver CNN.

Den amerikanske virksomhed har på verdensplan 7.500 medarbejdere, men nu får 1.900 af dem en fyreseddel.

- Vi gennemlever alle den mest forfærdelige krise i vores levetid, skriver Brian Chesky, der er medstifter og administrerende direktør i Airbnb, i et brev til de ansatte.

Koncernchefen oplyser, at man hos Airbnb forventer, at indtægterne i år bliver halveret i forhold til, hvad den kendte platform tjente i 2019.

Brian Chesky skriver i brevet til sine ansatte, at han er ked af situationen.

- Jeg har en dyb kærlighed til jer allesammen. Jeg er virkelig ked af det. I skal vide, at det ikke er jeres skyld. Verden vil aldrig holde op med at søge de kvaliteter og talenter, som I har bragt til Airbnb, står der afslutningsvis i brevet. 

Den populære tjeneste skriver på sin hjemmeside, at de under normale omstændigheder tilbyder syv millioner overnatningssteder i mere end 100.000 byer verden over.