Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk færge i problemer - voldsomt vejr

15. dec 2019, 12:54
Vindstød af stormstyrke påvirker søndag færgetrafikken flere steder i landet.

DMI varsler, at der i dag er risiko for vindstød af stormstyrke i flere dele af landet. Den kraftige blæst har søndag eftermiddag ført til, at flere færgeafgange mellem Als og Fyn er aflyst.

Vejret har også givet problemer for Molslinjen, der sejler mellem Sjællands Odde og Aarhus.

LÆS OGSÅ: Se videoen: Paludan går til angreb på kendt DR-vært

TV 2 ØSTJYLLAND skriver, at rederiets nyeste færge, Express 4, søndag formiddag kom i problemer i forbindelse med indsejlingen til Aarhus Havn.

Ifølge den regionale tv-kanal måtte færgen cirkulere rundt ud for havnen i cirka 40 minutter, før passagerne med en del forsinkelser kom sikkert tilbage på landjorden.

Kraftig vind generer trafikken flere steder i landet.

Vindfølsomme køretøjer frarådes at passere Svendborgsundbroen og Langelandsbroen samt Øresundsbroen.

DMI varsler om isiko for vindstød af stormstyrke i Midtsjælland, Stevns, Djursland, Samsø, Faxe, Odsherred, Sorø, Odense, Nordfyn, Helsingør, Bornholm, Halsnæs og Gribskov

- Det er selvfølgelig vinden, der driller. Vi har slet ikke kunnet regne med de prognoser, vi har fået. Der er flere andre færger, der også kæmper med vinden, som er kraftigere og mere ustadig end varslet, siger kommunikationschef i Molslinjen, Jesper Maack, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han siger, at det i løbet af dagen kan blive problematisk at komme i land ved Sjællands Odde. Kommunikationschefen forventer dog ikke lignende problemer ved havnen i ’Smilets by’.

Molslinjen opfordrer passagerne til at holde sig opdateret på rederiets hjemme- og facebookside, hvis de skal ud og sejle mellem Sjællands Odde og Aarhus i løbet af søndagen.