Stærk storm på Nordre Strandvej ved Hansrtholm. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danmark ramt af storm: Flere færgeruter aflyses

9. feb, 16:27
Vindstød af orkanstyrke påvirker trafikken i store dele af landet.

Et kraftigt blæsevejr har søndag ramt Danmark, hvor vindstød af orkanstyrke påvirker trafikken til lands til vands og i luften. Stormvejret er så voldsomt, at det nu er blevet til en regulær storm. Det skriver TV2

LÆS OGSÅ: Mor og barn smidt i havet af bølge - reddet af lokale helte

Blæsevejret får konsekvenser for flytrafikken, og i Aarhus Lufthavn har man valgt at aflyse flere afgange.

Et fly fra München mod Aarhus Lufthavn er blevet omdirigeret til København, og flere afgange fra lufthavnen i Tirstrup er blevet aflyst.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Væltede træer og nedfaldne tagsten har allerede sat sit præg på trafikken på vejene.

Den voldsomme vind ser ud til at kulminere omkring 18-tiden ved Vestkysten, og tidligere i dag måtte Samsøfærgen opgive at komme i havn i den østjyske by Hou. I stedet måtte færgen vende om og sejle retur til Samsø.

Senere på eftermiddagen oplyst Molslinjen, at de opgiver at sejle på tre forskellige færgeruter. Der er tale om Fanøfærgen, Langelandslinjen og Alslinjen.

Det oplyser Jesper Maack, der er pressechef hos Molslinjen, til TV2. 

På Bornholm må man i dag kigge langt efter en hurtigfærge, da man har valgt at sætte en konventionel færge ud på bølgerne, da den er mindre vindfølsom. Jesper Maack forklarer til tv-kanalen, at færgen derimod er en del langsommere, og derfor er der risiko for flere timers forsinkelser.