Demonstranterne siger, at aktionens formål blandt andet er at sætte fokus på industriens måde at producere dyr på. Foto: Andreas Koch Gregersen/Vegan Activism Denmark

Blokade ved kendt firma: "Det er en syg industri"

19. dec 2019
En gruppe aktivister spærrede torsdag morgen indgangen til Danish Crowns slagteri i Ringsted.

20-25 aktivister stillede sig torsdag morgen op foran Danish Crowns slagteri i Ringsted. Demonstranterne spærrede slagteriets hovedindgang for kommende dyretransporter.

LÆS OGSÅ: Tøjbutik konkurs: Rasende kunde kan ikke få sin julegave

I en video på foreningen Vegan Activism Denmarks Facebook-side ser man foreningens formand, Ulla Koch, ligge faststpændt på asfalten ved slagteriet.

- Vi gør det, fordi det her skal stoppe, venner. Vi spiser ikke andre. Det er 2019, og den industri, hvor vi slår dyr ihjel for at få mad, er totalt forældret. Det er vi her i dag for at at vise alle andre. Det skal stoppe. Det er en syg industri, siger Ulla Koch blandt andet i videoen.

Ulla Koch siger til A4 Nu, at det er ikke sidste gang, at man vil tage en uanmaldt blokade i brug.

- Det er første gang vi deltager i en ulovlig blokade. Forhåbentlig har vi fået opmærksomhed på denne industri, som vi kalder #sygindustri og hvor vi prøver at ramme selve industrien og ikke hr. og fru Danmark, siger fomanden.

Formand  Ulla Koch fra Vegan Activism Denmark var en af de fastspændte under aktionen. Foto: Andreas Koch Gregersen/Vegan Activism Denmark

Det er ikke Vegan Activism Denmark som har taget initiativ til aktionen, men de deltog for at rejse en debat omkring industrien.

I et opslag på Twitter skriver Midt- og Vestsjællands Politi, at de bruger en "dialogbaseret indsats fra politiets side", og at alt er "roligt i området".

Aktionen begyndte ved 04.30-tiden og blev opløst efter cirka tre timer. Vognmændene kom ind på fabrikken via en anden indkørsel.

LÆS OGSÅ: Kongehuset måtte tilkalde Falck

Foto: Andreas Koch Gregersen/Vegan Activism Denmark

Foto: Andreas Koch Gregersen/Vegan Activism Denmark

Blokade af Danish Crown i Ringsted, interview med forperson for Vegan Activism Denmark

Slået op af Vegan Activism DenmarkOnsdag den 18. december 2019
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her