Lidl reagerede ikke på en politianmeldelse fra Fødevarekontrollen for tre måneder siden, så nu er de blevet politianmeldt igen. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix Arkiv

Supermarkeds-gigant meldt til politiet

12. jun 2019
For anden gang på tre måneder er supermarket Lidl blevet politianmeldt af Fødevarekontrollen for at sælge vare, hvor der ikke står på dansk, hvad de inderholder.

Den tyske discountkæde Lidl har i mange år solgt produkter uden, at der står på dansk, hvad de indeholder, hvilket er farligt for blandt andet allergikere, da der ikke vil stå, om de kan tåle produktet. 

Det skriver Ekstra Bladet

Fødevarekontrollen har i flere år forsøgt at få Lidl til at ændre sin varedeklarationer til også fremgå på dansk. Lidl har dog intet fortaget sig, derfor blev de for første gang politi anmeldt for tre måneder siden, det reagerede discountkæden heller ikke på. Derfor har fødevarekontrollen politianmeldt dem igen.

Fødevarestyrelsens fødevarechef Bente Holst forklarer, at de ikke kan forhøje bøderne uden, at politiet bliver indblandet. Men de håber, at Lidl vil ændre sine varedeklarationer.

- Politianmeldelsen sker i endnu et forsøg på at motivere Lidl til at rette ind. Det danske retssystem fungerer sådan, at domstolene kan skærpe straffene for at få virksomheder til at overholde lovgivningen, siger hun til Eb.dk.

I en mail til Ekstra Bladet beklager Lidl deres manglende varedeklarationer, men forklarer, at de arbejder på at fange de fejl, de finder.

- Anmeldelsen viser, at vi desværre ikke er kommet problemet med manglende danske varedeklarationer helt til livs endnu. Det er vi i Lidl utroligt kede af og beklager dybt. […] Vi har blandt andet indskærpet overfor vores leverandører, at alle produkter skal have varedeklarationerne på dansk. Vi har fokus på vores to hovedlagre for at fange de fejl, der måtte opstå, i kontrollen her, og endelig har vi understreget vigtigheden af efterkontrollen ude i de enkelte butikker.