Liberal Alliance: Løkke er ikke helt ærlig

19. jan 2011, 16:15
Løkke har glemt at fortælle, at den måde han vil afskaffe efterlønnen, vil betyde lavere løn, lyder det fra Liberal Alliance.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har glemt at fortælle, at den måde, han vil stoppe efterlønnen på, betyder lavere lønninger til lønmodtagerne.

Sådan lyder kritikken fra Liberal Alliance.

"Vi er enige i, at efterlønnen skal afskaffes. Men det vil, som økonomerne rigtig nok siger, presse folks løn. Derfor skal lønmodtagerne tilsvarende have skattelettelser, så de godt nok går ned i løn brutto, men netto har de det samme," siger Anders Samuelsenm partileder for Liberal Alliance.

Læs også: Efterlønsstop truer din løn

Du får mindre i nettoløn

Og de skattelettelser skal betales ved at skære i det offentliges brug af penge.

"Men det vil regeringen ikke være med til. Derfor vil folk gå ned i nettoløn, hvis regeringen kommer igennem med sin plan," siger Anders Samuelsen.

Vi skal forbruge

Liberal Alliance mener, at sænker staten skatten, vil folk stadig have penge til forbrug, hvilket vil skabe vækst og arbejdspladser.

Enhedslisten har tidligere beskyldt statsministeren for at lyve for folket, fordi han har glemt at fortælle, at det betyder, at lønnen går ned.

Regeringen har flere gange argumenteret for, at en afskaffelse af efterlønnen vil betyde flere arbejdspladser. Alligevel har den i en tidligere bragt artikel i dag på Avisen.dk afvist, at efterlønsstoppet er tænkt som løntrykkeri. 

"Vi vil afskaffe efterlønnen, fordi ordningen er meget dyr. Lønninger er en sag for arbejdsmarkedets parter," siger Ulla Tørnæs, arbejdsmarkedsordfører for Venstre.