Liberal Alliance den utro ægtemand

28. aug 2008
Ny Alliance er afgået ved døden og et nyt navn og et nyt principprogram danner grundlag for Danmarks nye parti, Liberal Alliance. Politisk ekspert er ikke i tvivl. Det er sidste chance for alliancen.

Liberal Alliance. Navnet stod med store typer på bagvæggen til det pressemøde, der torsdag skulle manifestere Ny Alliances genfødsel.

Naser Khader havde bundet det blå slips, da han præsenterede et helt nyt navn og principprogram under overskriften 'Liberal Alliance tror på dig'. Vi tror på frihed under ansvar og mindre stat og mere privat lyder den liberale boullionterning på papiret. Spørgsmålet er så, om den danske befolkning tror på Liberal Alliance?

Politisk kommentator Mads Christian Esbensen vil gerne tro på den nye indpakning, men tvivler på partiets fremtid.

»Det er ligesom den utro ægtemand. Han starter heller ikke fra nul, når han har dummet sig. Liberal Alliance står med samme problem. De skal kæmpe sig op fra et minus og har en masse lig i lasten. Det, de skal vise nu, er, at de ikke bare kan komme med en masse floskler, men at de rent faktisk kan bidrage med noget politisk substans,« lyder det fra Mads Christian Esbensen.

Optimismen var ellers høj hos de to frontherrer Naser Khader og Anders Samuelsen, der glædede sig over, at 300 medlemmer havde meldt sig ind, siden partiet præsenterede sin nye linje på deres landsmøde i maj.

»Der er lavet undersøgelser, der viser, at 60 procent af Venstres vælgere ønsker at komme tilbage til en mere liberal linje. Vi vil være et samlingspunkt for de mennesker,« sagde Anders Samuelsen.

Det er ifølge politisk kommentator Mads Christian Esbensen ikke noget nyt budskab.

»Folk er ikke dumme. De kan godt se at det er gammel vin på nye flasker. Liberal Alliance har en stor kendiseffekt, men mangler profiler, der kan det politiske håndværk.«

faktaboks