Lene Espersen bliver ny Kleder

9. sep 2008
Lene Espersen overtager posten som leder af De Konservative, efter Bendt Bendtsens exit.

Justitsminister Lene Espersen bliver den nye konservative leder, og hun afløser også Bendt Bendtsen som økonomi- og erhvervsminister.

Det oplyste klima- og erhvervsminister Connie Hedegaard (K) forud for den konservative folketingsgruppes møde tirsdag morgen.

Lene Espersen selv ville ikke sige noget, før hun havde drøftet sagen med sine partifæller, men Connie Hedegaard erklærede på vej til mødet, at hun regnede med, at Lene Espersen ville blive en rigtig god partileder.

På spørgsmålet, om Lene Espersen også ville blive en god økonomiminister, svarede hun også bekræftende.

Selv bliver Connie Hedegaard på posten som klima- og energiminister, men hun træder ind i det magtfulde koordinationsudvalg, hvilket hun er godt tilfreds med.

- Jeg har længe ønsket at beskæftige mig med mere overordnede politiske emner, og det får jeg lejlighed til nu, sagde Connie Hedegaard.

Hun var i øvrigt godt tilfreds med, at det trods flere dages forberedelser var lykkedes de konservative at holde nyheden ude af medierne.

Bendt Bendtsen fratræder som formand med henblik på at blive det Konservative Folkepartis spidskandidat til EU-parlamentsvalget i næste uge.

- Jeg afleverer en stærk gruppe og et stærkt ministerhold. Jeg har været leder i ni år. Det har været slidsomt, men også morsomt. Det er lidt vemodigt, men sådan er det når man sætter sig på en post. På et tidspunkt må man gå af, og det gør jeg nu. Det her er godt for mig, og det er godt for min familie, sagde Bendt Bendtsen på vej til sit sidste gruppemøde som partiformand.

/newspaq/

faktaboks