Ledigheden falder ikke længere

2. okt 2008
Efter 36 måneders konstant fald i arbejdsløsheden har vi nu nået bunden i ledighedsudviklingen.

Det ses af tallene for august, hvor både antallet af ledige og ledige i pct. af arbejdsstyrken ligger på samme niveau som i juli.

Således var der i august i år 45.600 ledige omregnet til fuld tid til - det svarer til 1,6 pct. af arbejdsstyrken, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Udviklingen kommer ikke bag på cheføkonom i Handelsbanken, Jes Asmussen.

"Vi har længe frygtet, at vi var meget tæt på bunden i ledighedsudviklingen, og det fik vi så bekræftet i dagens tal fra Danmarks Statistik," siger Jes Asmussen.

Den flade udvikling i ledigheden giver ifølge Jes Asmussen det første signal om, at det ellers bomstærke danske arbejdsmarked nu står over for en periode med svækkelse.

"Vi oplever for tiden en kraftig afmatning i både den globale og den danske efterspørgsel, og vi har set, at kapacitetspresset i dansk økonomi er lettet samtidigt med, at meldingerne om mangel på arbejdskraft er aftaget markant," siger han.

Jes Asmussen forventer således, at ledigheden vil fortsætte med at stige - dog ikke så meget som under tidligere lavkonjunktursperiode i dansk økonomi.

"Men stigningen i ledigheden er dog et signal om, at der ikke er behov for at genindføre SP-bidraget for at bremse efterspørgslen i dansk økonomi - den opbremsning er allerede i gang, og en genindførelse af SP-bidraget vil blot gøre ondt værre," siger Jes Asmussen.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her