Ledigheden er uændret lav

30. okt 2008
Efter fem års uafbrudt fald er ledigheden stagneret på 1,6 procent af arbejdsstyrken.

Ledighedskurven er for alvor fladet ud. For tredje måned i træk lå ledighedsprocenten i september på 1,6 procent af arbejdsstyrken, oplyser Danmarks Statistik.

Stilstanden kommer efter fem år med uafbrudt fald.

I september var der 44.800 ledige, når man omregner tallene til fuld tid og sæsonkorrigeret. Ledigheden er således kun faldet med 300 personer den sidste måned.

Til sammenligning er ledigheden hver måned siden december 2003 i gennemsnit faldet med 2.200 personer omregnet til fuld tid.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I forhold til juni er ledigheden faldet med 1.600 fuldtidspersoner, svarende til 3 pct. Det svarer til et fald på lidt over 500 personer om måneden.

Hidtil har det været dagpengemodtagerne, der har tegnet sig for det relativt største fald i ledigheden. Men den udvikling er vendt i løbet af perioden juni-september. Her er ledigheden for kontanthjælpsmodtagere faldet med syv procent, mens ledigheden for dagpengemodtagere er faldet med to procent.

Desuden viser opgørelsen, at kvinders ledighed bliver ved med at falde, mens mændenes ledighed siden juni er steget med 200 fuldtidspersoner.

Ledigheden for de 16-24-årige og for de 40-49-årige er steget en smule i løbet af de tre måneder, mens den fortsat falder for de øvrige aldersgrupper.

Lægger man antallet af ledige sammen med antallet af arbejdsmarkedsparate aktiverede, er der i faktiske tal i alt 63.100 personer. Det er et fald på 23.500 fuldtidspersoner eller 27 pct. i forhold til september 2007.

-Newspaq

faktaboks