Ledige: Vi bliver parkeret på CVkurser

31. maj 2010
Seks ud af 10 ledige bliver sendt på ubrugelige jobkurser af jobcenteret

51-årige Jørgen Simonsen blev fire gange sendt på det samme CV-kursus af Jobcenter Århus. Det fortalte Avisen.dk i går.

En ny undersøgelse blandt 500 ledige medlemmer af a-kassen Business Danmark viser nu, at Jørgen Simonsen langt fra er alene med opfattelsen af, at jobcentrene spilder de lediges tid.

56 procent i undersøgelsen siger, at jobsøgningskurser ikke har forbedret deres muligheder for at finde job. Og kun hver ottende har 'i høj grad' forbedret mulighederne for at finde job.

"Jobcentrene tænker på kasseapparatet"

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det er sådan set ikke overraskende. Vores medlemmer fortæller gang på gang, at kurserne er rent tidsspilde og ubrugelige. De ledige beder om at få lov til at komme på  kurser, som de rent faktisk kan bruge til noget, men bliver alligevel parkeret på samme cv-kurser 2-3-4 gange," fortæller formand for a-kassen Business Danmark.

Ifølge Per Møller er forklaringen enkel: penge.

"Jobcentrene vil have deres penge hurtigst muligt, og det får de ved at sende folk på de hurtige cv-kurser. De tænker på kasseapparatet," siger han.

A-kasserne dumper jobcentre

Per Møller og Business Danmark står ikke alene med deres kritik af jobcentrene.

I en rundspørge foretaget af Avisen.dk blandt 109 af landets cirka 350 A-kasser, mener ingen, at de arbejdsløse bliver bedre hjulpet efter at kommunerne overtog jobcentrene fra staten sidste år.

Tværtimod synes to ud af tre A-kasser, at hjælpen til de arbejdsløse er blevet dårligere, mens en tredjedel siger, at hjælpen er den samme.

Minister: Kommunerne vælger altid bedste løsning

Beskæftigelsesminister, Inger Støjberg (V), har tidligere afvist, at kommunerne vælger de billigste kurser, fordi deres økonomi er presset:

”Systemet er lavet sådan, at det bedst kan betale sig for kommunerne at gøre det, der får de ledige i job hurtigst.”

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Erik Nielsen (S) politisk ansvarlig i Kommunernes Landsforening. Han har dog tidligere udtalt til Avisen.dk, at han går ud fra, at kommunerne giver det tilbud, der er bedst for borgeren inden for reglerne.

Undersøgelsen kort

Har jobsøgningskurset/-kurserne hos ekstern aktør, forbedret dine muligheder for at finde job?

Nej: 56%

I nogen grad: 30%

I høj grad: 14%

Respondenter: 500

Tallene er et foreløbigt resultat fra en igangværende undersøgelse.