- Vi ønsker ikke at bakke op om moskéer, der inviterer hadprædikanter på besøg, siger beskæftigelsesborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Ledige sendt i aktivering i omstridte moskéer

22. apr 2019
I alt seks borgere har været sendt i aktivering i omstridte moskéer i Odense og København.

I løbet af de seneste fem år har Odense og Københavns Kommune sendt i alt seks borgere i løntilskud og praktikforløb i omstridte moskéer. Det viser aktindsigter, som Jyllands-Posten har fået, skriver avisen søndag.

LÆS OGSÅ: Ramt af omstridt dagpengekrav: "Jeg føler mig snydt"

I moskéerne har borgerne blandt andet arbejdet som ”omsorgsmedhjælper” og ”hjælpeassistent”. 

Ifølge Jyllands-Posten er der tale om moskéer, som har omstridte sager i bagagen. I Odense drejer det sig blandt andet om "Det Islamiske Trossamfund på Fyn", hvor en imam i dokumentaren ”Moskéerne Bag Sløret” på skjult kamera opfordrede til at skjule penge fra kommunen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Odense Kommune oplyser til Jyllands-Posten, at i hvert fald én borger er kommet i job siden praktikopholdet. 

I København har kommunen sendt borgere i aktivering i to moskéer, der begge har haft besøg af imamer, der er er på regeringens hadprædikantliste.

Artiklen fortsætter efter billedet

Københavns Kommune har haft to borgere i løntilskud i Imam Ali Moskeen, der har haft besøg af en imam på regeringens hadprædikantliste. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Københavns Kommune har haft to borgere i løntilskud i Imam Ali Moskeen, der har haft besøg af en imam på regeringens hadprædikantliste. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Og det bekymrer beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

- Det skurrer selvfølgelig i mine ører. Vi ønsker ikke at bakke op om moskéer, der inviterer hadprædikanter på besøg, siger hun til Jyllands-Posten.

Hun understreger dog samtidig, at det er ulovligt for kommunen at nægte moskéer at oprette løntilskud, hvis de ellers opfylder betingelserne for ordningen. Hun vil derfor have politikerne på Christiansborg på banen. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) afviser dog, at der er brug for en lovændring.

- Cecilia Lonning-Skovgaard gør regning uden vært. Det er kommunerne selv, der kan beslutte, hvornår de vil oprette de her løntilskudsjob. Og derfor synes jeg også, at de må stå på mål for indholdet af det, siger han til Jyllands-Posten.