Ledige på Facebook: Inger sku ha spurgt os

8. jul 2011
Hvorfor skulle der dyre eksperter til at vise, at offentlige løntilskud ikke duer?

Det bør ikke komme bag på nogen - og slet ikke beskæftigelsesministeren - at job med løntilskud i det offentlige ikke hjælper ledige i job.

Det kunne Inger Støjberg (V) bare have spurgt de arbejdsløse om, lyder det fra Avisen.dk’s gruppe på Facebook: ”Arbejdsløse er ikke idioter”.

”Tænk en masse penge, de kunne have sparet blot ved at spørge os ledige om vores erfaringer! Tsk tsk tsk,” skriver Helene Persson.

"Keine job"

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Den ny rapport afslører, at de 15.000 ledige, der lige nu er i offentlige løntilskudsjob, bliver mere arbejdsløse af aktiveringen. Det er to økonomer fra Aarhus Universitet, der har udarbejdet rapporten til beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

”Hvorfor skal der dyre eksperter/rapporter til at finde ud af, hvad de arbejdsløse har vist, siden det startede? Spørg dog dem, der sidder i lorten,” mener Brian Skogemann.

Ministeren har nu varslet ændringer, så den udsigtsløse aktivering ikke fortsætter som hidtil.

”Ja, det har jeg vidst i lang tid. Det offentlige bruger bare folk i løntilskud for at spare penge og keine job bagefter. Måske kommer du i job bagefter i det private arbejdsmarked, men det er vist kun få der gør det,” skriver Jørgen Jessen.

Læs flere reaktioner fra arbejdsløse på Facebook-gruppen ”Arbejdsløse er ikke idioter”