Det kan være hårdt økonomisk at gå fra en fuld løn til dagpenge, og være nødt til at spare ting væk i hverdagen samtidig med at man forsøger at finde et nyt job. Derfor var Jette Giversen glad for at opdage, at hendes lønsikring gav hende knap 3.000 kroner oven i dagpengene. Foto: Privatfoto

Jette blev fyret i stor sparerunde: Hjulpet af lønsikring

20. jun 2019
Jette Giversen får knap 3.000 kroner mere oven i dagpengene, fordi hun som medlem af HK/Stat har en lønsikring. Det giver lidt mere ro til at finde et nyt job, føler hun.

Da Jette Giversen mistede sit job som led i en sparerunde, fik hun midt i den triste situation en glædelig overraskelse.

Det viste sig nemlig at hun gennem sin fagforening, HK/Stat, havde en lønsikring, og derfor kunne hun få knap 3.000 kroner oven i dagpengebeløbet.

Læs også: Kommune får hug: Straffede ansat for Facebook-opslag

- Jeg blev glad, da jeg opdagede det. Jeg havde helt glemt, at vi havde den lønsikring, fordi der er så meget andet at tænke på, når man er blevet opsagt, fortæller den 52-årige aarhusianer til A4 Nu.

I dag skriver Politiken, at HK/Privat nu indfører en kollektiv ekstra arbejdsløshedsforsikring for 55.000 medlemmer. Det sker som en konsekvens af at dagpengenes dækningsgrad gennem årene er blevet ringere og ringere.

I forvejen har medlemmer af HK/Kommunal og HK/Stat en tilsvarende ordning. Det er den, der er kommet Jette Giversen til gode siden 1. april, hvor hun kom på dagpenge.

"Det skal nok gå"

Jette Giversen var ansat som administrativ medarbejder i Danmarks Radios afdeling i Aarhus, men blev afskediget, da DR i efteråret nedlagde cirka 400 stillinger som konsekvens af den public service-aftale, der blev indgået med regeringen.

Efter fritstillelsesperioden endte Jette Giversen på dagpenge i april, så indtil nu har hun haft gavn af de ekstra penge i to måneder. Arbejdsløshedssikringen dækker op til 80 procent af den tidligere løn i en periode på seks måneder.

- Det betyder, at der ikke er så meget panik på i forhold til økonomien. Da jeg opdagede, at jeg havde forsikringen, fik jeg mere ro på og tænkte, det skal nok gå. Jeg følte, at nu fik jeg et halvt år mere til at nå at finde et job, fortæller Jette Giversen.

Hun er gift, bor i hus og har to voksne børn, som er flyttet hjemmefra.

Det er ikke fordi hun og manden er i en situation, hvor de ligefrem måtte gå fra hus og hjem, hvis hun ikke havde haft lønsikring.

- Nej, vi skulle nok have klaret os. Nogle er nødt til at lægge en masse om og sælge huset. På den måde er vi selvfølgelig privilligerede. Men lønsikringen gør, at vi ikke er nødt til at skære noget væk lige nu, og det er dejligt.