Ledige Helle: Jobcenter kostede mig et job

12. nov 2013, 11:40
Jobcentret sagde nej til at sende Helle Hansen på et bestemt kursus. Havde centret sagt ja, havde hun haft job i dag.

44-årige Helle Hansen fik nej fra sit jobcenter til et kursus. Det nej endte med at koste hende et job, mener den arbejdsløse enlige mor fra Høje Taastrup.

Helle Hansen er ufaglært og ønskede at opkvalificere sig for at optimere sine chancer for at få job. Et bestemt kursus kunne give hende adgang til at søge stillinger og videre uddannelse inden for den ønskede branche, køkken og fødevarer. Hun ansøgte derfor om at tage kurset, skriver Fagbladet 3F.

Men jobcentret sagde nej, fordi Helle Hansens dagpengeperiode ville udløbe inden kurset sluttede.

"Jobcentret har sagt til mig, at jeg kun kunne få kurset, hvis jeg var garanteret job bagefter. Eller jeg kunne få SU og SU-lån. Men det har jeg ikke råd til som enlig mor," siger Helle Hansen til Fagbladet 3F.

Også et andet billigere kursus fik hun afslag på.

Et par måneder efter fik hun et tilbud om job fra en smørebrødsforretning, der dog krævede, at hun havde kurset. Havde jobcentret sagt ja til kurset, havde Helle Hansen derfor haft job i dag.

Jobcentret er ikke enig i den ledige kvindes udlægning. De mener, at de har vejledt hende i muligheden for at tage kurset, hvis loven om uddannelsesydelse blev vedtaget.

Helle Hansen er i løntilskud i dag.