Laus Leksikon: Satiriker laver striber

3. feb 2014, 10:10
Nyt ord hver dag på Avisen.dk.

Hver dag får Avisen.dk et indslag af en sådan alvor, at man er nødt til at trække på smilebåndet.

Forfatter af satire-bloggen Dagpengeland - Lau Aaen - står bag Avisen.dks nye leksikon over ord og begreber, som politikerne dagligt skyder ud i medierne, men som ingen rigtig forstår.

Lau Aaen startede sine satiriske skriverier efter et ophold på dagpenge i 2010. På sit hold af veluddannede unge blev han undervist i fordelene ved at sidde rank på sin stol under en telefonsamtale, frem for at stå op eller - gud forbyde det - ligge ned.

Jobsol og kærlighed

Den håbefulde cand. scient. pol. lærte også at sætte sprittusch til papir, og fremtrylle tegninger over egen indre lyst til at få et job. En 'jobsol' hed det, for de skulle netop tegne en sol, og dens stråler rakte ud i universet, ud til alle de dejlige karrierer, de kunne tænke sig.

Læs Laus nye ord hver dag her

De, der aldrig har læst Dagpengeland vil måske tro, Lau Aaen ynder at kaste mudder på hele foretagendet. Men det er ikke tilfældet.

"Jeg giver systemet en kærlig omfavnelse, for jeg føler mig ikke uretfærdigt behandlet. Det har andre givet god grund til at føle, men jeg har ikke et horn i siden på nogen," siger Lau Aaen.

Lau Aaen om 20.000 siders lovgivning: "Imponerende blik for detaljen"

Der har været nok at skrive om for satiriker Lau Aaen. Med sit imponerende volumen på 20.000 sider, og en kampvægt på 70 kilo, fortjener samlingen af love og regulære omkring understøttelse og aktivering, titlen som verdens største bog, fortæller Lau Aaen.

Læs Dagpengeland her

Den imponerende samling er nu så omfattende, at borgeren helt slipper for at tænke på egen hånd.

"Hvis man for eksempel vil deltage i vinterklargøring af joller til søspejdere, må man så det? Ifølge loven, så må man godt, blot det ikke har været ens lønnede job tidligere. Det er meget betænksomt af politikerne at udrydde den tvivl, mener jeg," siger han.

Har du hørt din indre sangfugl?

Men Lau Aaen dropper nu sit kritiske blik på lovgivningen, og retter det mod de mange nybrud og opfindsomheder, der kommer ud af politikernes munde.

Læs Laus nye ord hver dag her

"Hvad betyder 'nyttejob', eller hvornår er der tale om 'selvforskyldt ledighed'? Har nogen i virkeligheden hørt 'sin 'indre sangfugl', og hvem er skyld i de arbejdsløses 'normskred'?," undrer han sig.

Lau Aaen er i luften første gang idag, og han vil gøre læsere klogere i alle hverdage med - Lau's Leksikon, her på Avisen.dk.

Lau's Leksikon laves i samarbejde Min A-kasse

Lau's Leksikon

 

Læs Laus nye ord hver dag her