Laura den tapre skolepige

11. aug 2008
Seksårige Laura havde som mange andre børn første skoledag i dag. Hun sang, tegnede og legede og så kom hun igennem dagen uden tårer

Laura er tapper. Hun har ikke brug for at holde far i hånden. I hvert fald ikke særlig meget. Ikke ligesom mange af drengene i klassen.

Flere af dem hikster lidt og holder sig tæt op ad mor og far. Værst er det for Hjalte med den røde spiderman-trøje. Han græder rigtig meget, da alle forældrene bliver sendt udenfor døren efter første time.

Dyr i maven

Men det er også en stor dag - første skoledag. På vej hen til skolen for et par timer siden fortalte Laura da også sin mor, Christina, at det kildede i hendes mave.

Og i 0. A's lokale på Lauras nye skole i Næstved, fortæller klasselærer Heidi de 22 nye elever, at det er helt okay at være lidt spændt og have små dyr i maven.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

»Hvilke nogle dyr har I i maven?« spørger Heidi ud i klassen.

»Sommerfugle« råber børnene i kor. Lauras sidekammerat, Lasse, mener dog, at han har rotter i maven. Det griner de nye klassekammerater lidt af, og så går de alle i gang med at klippe og male sommerfugle med deres navne på, som skal hænges op på døren.

Lauras maler sing lyserød, det er nemlig hendes yndlingsfarve. Derfor er den nye skoletaske, der hænger på siden af bordet også lyserød, ligesom hendes penalhus og det meste af tøjet er det.

Kan sin ABC

Laura har glædet sig til at have det hele med i dag. I det hele taget har hun glædet sig rigtig meget til at gå i skole. Og hun ved godt, hvad man skal i skolen.

Hun og storesøster Emmelie har nemlig tit leget skole derhjemme.

»Jeg kan allerede stave til mor, far, Emmelie og Laura. Og til is. Og jeg glæder mig rigtig meget til at lave lektier. Det gør man i en mappe, hvor man for eksempel skriver alfabetet,« siger hun og synger ABC-sangen for at vise, at hun faktisk allerede kan alfabetet.

Og mens Laura let klarer sig gennem både alfabetet, den nye sang om dragen Puff, de lærer i klassen i dag, og finder sig en ny veninde, Mille, ånder mor og far lettet op udenfor klasselokalet.

»Vi har været rigtig spændte på hendes vegne. Vi har jo godt vist, at hun sagtens kunne klare det - men det er alligevel dejligt at se, at hun har det godt,« siger Christina.

faktaboks