Lars Løkke upopulær blandt danskerne

13. aug 2008
Nedturen efter forårets bilagskaos fortsætter for finansminister Lars Løkke Rasmussen. Ny meningsmåling viser, at kun hver fjerde vælger mener, at han er egnet til at blive landets næste statsminister.

Det er ikke lykkedes for finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) at få vendt stemningen blandt de danske vælgere efter forårets afsløringer om, at han i sin tid som amtsborgmester og senere som minister købte øl, cigaretter, kørte taxi og gik på diskotek på skatteyderens regning.

En ny meningsmåling fra Greens Analyseinstitut i dagbladet Børsen viser, at kun hver fjerde vælger mener, at Venstres næstformand og kronprins er egnet til at overtage jobbet som statsminister, når Anders Fogh Rasmussen (V) en dag forlader posten.

Et problem for Venstre

Det er et fald sammenlignet med en tilsvarende måling i juni, da bilagsstormen var på det højeste. Da kunne hele 31 procent se Lars Løkke Rasmussen som landets næste regeringsleder.

- Det er endnu ikke lykkedes for Lars Løkke Rasmussen at arbejde sig ud af sagerne, og det er ved at blive et problem, forklarer Robert Klemmensen, lektor ved Syddansk Universitet, til dagbladet Børsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Hvis de tal holder om for eksempel et eller halvandet år, så er Venstre nødt til at se sig om efter et alternativ til at efterfølge Fogh.

faktaboks