Lars Løkke Rasmussen (V) angriber Mette Frederiksen (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Løkke i pensions-angreb på Frederiksen: - Det er hyklerisk at stå og pege fingre af mig

2. maj 2019
VLAK-regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale lander formentlig en ny aftale om en forbedret seniorførtidspension i dag.

Torsdag kan der meget vel lande en aftale om en forbedret seniorførtidspension, antyder statsminister Lars Løkke Rasmussen i et tweet på Twitter.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Dine penge står uklogt i banken

Her forhandler VLAK-regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale videre om at lave en aftale, der på den korte bane giver nedslidte mulighed for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Socialdemokraterne har med Mette Frederiksen længe kritiseret Løkke og kompagni, og har til A4 Nu sagt, at de nedslidte ikke kan vente med at blive tilgodeset til efter 2040.

Ifølge Ekstra Bladet er Lars Løkke Rasmussen træt af at blive hånet af den socialdemokratiske formand.

Han siger blandt andet til avisen:

- Der er ingen tvivl om, at ordningen er blevet forringet. Det var Mette Frederiksen, der sad for bordenden og forringede ordningen de facto. Det er også derfor, at det er hyklerisk at stå og pege fingre af mig. Hun har selv været beskæftigelsesminister en årrække, hvor hendes bidrag var en førtidspensionsreform, som betød, at den seniorførtidspensionsordning, vi havde aftalt i 2011, de facto blev forringet. Vi samler op på en historisk gæld fra dengang, siger Løkke til Ekstra Bladet.

Kritikken preller dog af på Mette Frederiksen, som mener, at Løkkes udfald klinger hult:

- Hvis regeringen var optaget af det her, så ville de jo have spillet ud med det selv. Det har de ikke gjort. Tværtimod forringede de efterlønnen, og i denne valgperiode har de forsøgt at forhøje pensionsalderen, siger hun til Ekstra Bladet.

Kilder oplyser til Ritzau, at den sidste knast for at lande en aftale om en forbedret seniorførtidspension er retten til tidligere pension, hvis man kun kan arbejde 12 til 18,5 timer om ugen.