Arkivfoto. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Langt fra ligeløn: Så meget tjener mænd mere end kvinder

15. sep 2019
Det går meget langsomt med at få reduceret forskellen på, hvad mænd og kvinder får i løn.

Der er lange udsigter til, at kvinder og mænd får den samme løn for at udføre det samme arbejde.

LÆS OGSÅ: Direktør fyret efter få måneder

Det skriver Finans.dk, der med beregninger fra Danske Bank har fundet ud af, at der ikke sker betydelige ændringer i forholdet mellem kønnenes løn, når man kigger på de seneste års udvikling på området.

Selve gabet mellem kvinder og mænds løn er blevet mindre, men dén udvikling foregår i et beskedent tempo, viser beregninger lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistisk.

Tallene viser, at kvinder i 2004 tjente 84 procent af, hvad mænd tjente. I 2018 lå kvinders andel af mænds løn på 87,2 procent, og dermed er løngabet blot reduceret fra 16 til 12,8 procent på 15 år.

Regnestykket bag disse udregninger er, at der tages udgangspunkt i en timeløn, som så bliver ganget op, så den svarer til en månedsløn for en person, der arbejder 37 timer om ugen.

Tallene fra Danmarks Statistik tager ikke højde for fravær, deltid eller arbejde, men både pension, tillæg, personalegode og bonus er regnet med.

- Man har altså ikke effekten af, at kvinder arbejder mindre med i disse tal. Det er kun lønnen, og det er stort set inden for alle brancher, at lønnen til mænd er højere, siger Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, til Finans.dk.