I Mette Frederiksens (S) første nytårstale som statsminister var et af hovedbudskaberne at sikre alle børn og unge en tryg opvækst og få bugt med negativ social arv. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Langer ud efter ny video fra Mette F.: ”En skamløs kopi”

3. jan, 10:20
Socialdemokratisk kampagnevideo skal modarbejde ulighed på vegne af alle børn i Danmark.

- Når der er kritikere, er det så, fordi man bare gerne vil finde problemer og kritikpunkter?

LÆS OGSÅ: Jobcentrets råd til ledige Pia: Gå på efterløn

Sådan siger Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen til B.T., efter en kampagnevideo er løbet ind i en strøm af kritik - blandt andet bliver den kaldt "en skamløs kopi".

Videoen er lavet med inspiration fra fænomenet Privilege Walk (se faktaboks under teksten), der stammer fra USA, og Jesper Petersen påpeger over for avisen, at partiet bruger fænomenet i dansk sammenhæng, fordi "den er illustrativ for, hvordan det forholder sig i Danmark for mange børn".

Efter Socialdemokratiet torsdag delte vidoen på de sociale medier har blandt andre Det Konservative Folkepartis Rasmus Jarlov kritiseret videoen. Han skriver i en replik til Socialdemokratiets opslag på Twitter: "Jeg kunne bedre lide originalen".

En anden spørger; "Hvorfor postede I ikke bare originalen?", mens flere spørger, hvorfor der ikke er børn af anden etnisk herkomst i videoen.

- Der er ikke sket nogen casting - eller til- eller fravalg. Jeg synes faktisk heller ikke, det er særlig vigtigt. Den socialdemokratiske pointe om at modarbejde ulighed, er jo på vegne af alle børn i Danmark, siger Jesper Petersen til B.T.

LÆS OGSÅ: Ekspert om prins Joachims fremtid: Han er jokeren i kongespillet

Fakta om "Privilege Walk" 


Aktiviteten tvinger deltagerne til at konfrontere de måder, hvorpå samfundet giver privilegier til nogle individer frem for andre. Det er designet til at få deltagere til at reflektere over de forskellige områder i deres liv, hvor de har privilegium såvel som de områder, hvor de ikke har.
Læs mere her