Den danske træner for herrelandsholdet i håndbold Nikolaj Jacobsen er ude med riven efter de danske politikere. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Landstræner langer ud efter politikere: "De fejler big time"

6. jan, 15:55
Det danske samfund er på vej i den forkerte retning, forlyder det fra træneren for det danske herrelandshold Nikolaj Jacobsen.

Der er noget galt i Danmark, hvis man spørger træneren for det danske herrelandshold i håndbold Nikolaj Jacobsen. Vi mangler nemlig respekt, taler grimt til hinanden og behandler ikke hinanden så godt, som vi burde gøre. Sådan lyder udmeldingen fra landstræneren, som giver en stor del af skylden for udviklingen til landets fremmeste politikere, skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Dødsfald - SF mister en profil

- Jeg synes jo, at politikerne griber tingene helt forkert an. Det handler hele tiden om at finde fejl ved hinanden i stedet for at gøre sig selv god. Og politikerne lægger jo også kimen til den tone, vi har i Danmark. På det punkt synes jeg, at de fejler big time, siger Nikolaj Jacobsen til B.T og tilføjer:

- Jeg synes ikke, at de i deres tone er gode nok i forhold til at skulle være forbilleder for de unge mennesker og den danske befolkning generelt. Der synes jeg sagtens, man kan gribe tingene bedre an – og gøre det på en mere sober og konstruktiv måde. Og have lidt mere respekt for hinanden. De bør tænke noget mere over, hvordan de fremstår.

Han har især bidt mærke i, at både danske politikere og andre voksne i det hele taget ikke tager højde for, hvordan deres opførsel smitter af på de yngre generationer. Som tidligere efterskole- og højskolelærer har børn nemlig en helt særlig plads i hans hjerte. 

- Man snakker meget om, at vi skal lære vores børn ikke at mobbe. Men hvad er det, vi selv gør på de sociale medier hele tiden?, spørger han retorisk og tilføjer:

- Vi gør ikke en skid andet. Det er så dobbeltmoralsk. Lige så snart vi kan komme af sted med det, så ryger vi til tastaturet og skriver knap så pænt om andre mennesker.

LÆS OGSÅ: Søren sultestrejker i protest mod jobcentret - De fleste er bange for at stå frem