20190129-103904-L-1920x1277we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Radiovært dræbt: Landsret frifinder 27-årig mand

25. feb 2021, 10:54
Satudarah-rocker Alexander Findanis er i landsret kendt skyldig for drabet på Nedim Yasar. Hans ven frifindes.

En livstidsdom fra byretten er ved Østre Landsret torsdag formiddag blevet vekslet til en frifindelse for 27-årige Martin Binni Svanberg.

Landsretten har til gengæld fastholdt, at 26-årige Alexander Findanis er skyldig i at have dræbt radiovært og eksbandeleder Nedim Yasar om aftenen den 19. november 2018.

Begge mænd blev dømt for drabet ved Retten på Frederiksberg for et år siden og fik livstidsdomme.

Landsretten er gået imod byrettens dom, fordi man ikke finder det bevist, at Martin Binni Svanberg vidste, at det var planen, at Alexander Findanis ville skyde Nedim Yasar, da Svanberg agerede chauffør for sin ven.

Retten har heller ikke fundet det bevist, at han vidste, at der var en pistol i bilen, oplyser Svanbergs forsvarer, Mette Grith Stage.

- Det er en kæmpe lettelse for både mig og min klient, at han er frifundet, siger Mette Grith Stage.

- Han har rejst sig fra sin plads i retten og er gået ud til sin familie, som står og venter. Det er første gang i min karriere, at jeg er gået fra den hårdeste straf til frifindelse, siger hun videre.

Mette Grith Stage oplyser, at hun sammen med sin klient vil søge erstatning for fængslingen af ham.

Alexander Findanis, der er medlem af rockerklubben Satudarah, affyrede ifølge landsretten de dræbende skud mod Nedim Yasars hoved, da Radio24syv-værten var på vej hjem fra en reception for bogen "Rødder - en gangsters udvej".

Bogen handler om Yasars vej ind og ud af bandemiljøet, og drabet skete, da Nedim Yasar netop havde sat sig ind i sin bil på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter.

Nedim Yasar stiftede i sin tid banden Los Guerreros, som var en støttebande for Bandidos, men forlod i 2012 bandemiljøet via et exitprogram.

Fire nævninger og én dommer stemte i landsretten for frifindelse af Svanberg, mens fem nævninger og to dommere stemte for at kende ham skyldig i drabet.

For at en tiltalt kan blive dømt i landsretten, skal mindst seks nævninger og to juridiske dommere stemme for.

Da de to mænd blev dømt i byretten, var det et enigt nævningeting, der udskrev livstid til mændene.

Straffen til Findanis ventes at falde senere torsdag.

/ritzau/