20200817173411466_1000
Vestre Landsret i Aalborg har frifundet et bandemedlem for et af to overfald. Det betyder, at den pågældende er blevet løsladt (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Frifundet for bandeoverfald

17. aug 2020, 17:52
Vestre Landsret frifinder mand for et af to overfald. Straffen nedsættes fra otte år til to år og tre måneder.

Et medlem af Brabrand-gruppen blev i december 2018 kendt skyldig i påkørsel af en bil og overfald med våben.

Efter at han havde anket dommen, har Vestre Landsret mandag frifundet 26-årige Mohammed El Souki, som er den ene af to dømte bandemedlemmer i sagen.

I Retten i Aarhus fik Mohammed El Souki en dom på otte års fængsel og opholdsforbud i Aarhus V og Brabrand.

Men landsretten frifinder ham for i 2018 at have påkørt en bil på Dortesvej i det vestlige Aarhus og for at have overfaldet to mænd i bilen med våben. Der blev affyret skud, og en 22-årig mand blev ramt i foden.

De otte års fængsel i byretten var en samlet straf for to overfald.

I landsretten er Mohammed El Souki fortsat dømt for det andet overfald, som skete tilbage i 2017. Det koster ham to år og tre måneders fængsel.

Da han har siddet varetægtsfængslet i to år og fire måneder på nuværende tidspunkt, er han ifølge sin forsvarsadvokat Peter Secher blevet løsladt efter dommen.

Ifølge advokaten er det fundet af nogle krudtpartikler på den 26-årige, som har været vigtige for afgørelsen af sagen.

- Det spørgsmål, som landsretten navnlig skulle udtale sig om, var, om det indtrækningshold, der foretog anholdelsen af ham, kunne have afsat de krudtpartikler, der førte til, at han blev dømt i byretten.

- Det siger landsretten, at de kunne have gjort. Så jeg tænker, at det giver anledning til selvransagelse hos politiet, siger Peter Secher.

Den anden dømte i sagen, 29-årige Abdallah Ali Ismail, fik i byretten en dom på seks års fængsel og et opholdsforbud i Brabrand og Aarhus V. Den dom har landsretten stadfæstet.

Selv om Mohammed El Souki er frifundet i sagen om overfald og påkørsel, må ingen af dem opholde sig i Aarhus V, Aarhus C eller i Brabrand de næste seks år.

Begge dømte mænd tilhører ifølge politiet den såkaldte Brabrand-gruppe.

/ritzau/