Arkivfoto fra en af Tøjekspertens butikker. Sammen med kæden Vagner er Tøjeksperten hårdt ramt af coronakrisen. Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix

Landsdækkende kæder tæt på konkurs

23. apr, 16:21
Selskabet bag Tøjeksperten og Wagner er i store økonomiske problemer.

Corona-pandemien har skabt stor usikkerhed om fremtiden for Tøjeksperten og Wagner, der kan være på vej mod en konkurs. Det skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Nu sker det: Flere milliarder udbetales til danske ansatte

PWT, der er navnet på selskabet bag de to butikskæder, gik i sidste uge i betalingsstandsning ved at indgive en begæring om rekonstruktion.

Kreditorerne skal nu træffe et svært valg om, hvorvidt selskabet, der er ejet af kapitalfonden Polaris, skal overleve eller gå konkurs.

Ledelsen i PWT peger på coronakrisen som årsag til, at der nu er skabt stor tvivl om, hvorvidt de skal forbrugere også i fremtiden skal have mulighed for at købe herretøj i Tøjeksperten og Wagner.

Tidligere på måneden lød meldingen fra selskabet, at tvangslukningen af butikker som følge af coronakrisen ville få en ”særdeles negativ effekt på driften og de økonomiske resultater”, skriver Finans.

Ti dage senere kom så begæringen om rekonstruktion, hvilket skulle være med til at sikre en fortsat drift af tøjbutikkerne.

Lige nu arbejder firmaets ledelse og advokater på en såkaldt rekonstruktionsplan, men det kan ende i en konkurs, hvis redningsplanen bliver afvist af kreditorerne.

Tøjeksperten blev grunlagt i 1968, og i dag forhandler kæden flere kendte tøjmærker som Tommy Hilfiger og Sand.

I januar 2008 blev kæden solgt til kapitalfonden for 900 millioner kroner. Vagner blev i 1946 grundlagt af Richard Wagner Pedersen i Aalborg.