Lammende bankkonflikt rykker nærmere

7. mar 2014, 08:48
Her til morgen har Finansforbundet afgivet andet konfliktvarsel i overenskomstforhandlingerne med Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

En ødelæggende konflikt, som kan sætte landet i stå, er rykket et skridt nærmere. Bankfolk og andre ansatte i finanssektoren kan nemlig ikke blive enige med Finanssektorens Arbejdsgiverforening om, hvordan løn- og arbejdsvilkår skal se ud de kommende år, og nu har man udsendt andet konfliktvarsel her til morgen.

Siden 28. februar har der været forhandlet gennem Forligsinstitutionen, fordi parterne ikke kunne blive enige og forhandlingerne brød sammen den 18. februar.

LÆS OGSÅ: Bankfolk truer med strejke: Kan lamme landet

"Forhandlingerne fortsætter i Forligsinstitutionen under Forligsmandsloven, som umuliggør konkret kommunikation fra forhandlingernes indhold, men vi har været nødt til at afgive andet konfliktvarsel her tidligt fredag morgen. Vi vil fortsat meget gerne lave et resultat ved forhandlingsbordet, og det håber vi bestemt også stadig er muligt," lyder det fra Kent Petersen, formand for Finansforbundet, i en pressemeddelelse.

En eventuel konflikt kan tidligst træde i kraft 1. april 2014, og den vil være ødelæggende, hvis den indtræder. En strejke indebærer, at elektroniske betalinger, bankfilialer, netbank, kontantautomater med videre lukkes ned i hele landet.

Når arbejdet i Forligsinstitutionen er overstået, er der tre scenarier: Parterne kan selv indgå et forlig eller Forliginstitutionen kan fremsætte et mæglingsforslag. Begge dele skal i givet fald til afstemning blandt Finansforbundets medlemmer. Hvis de stemmer nej, eller hvis der ikke kommer nogle forlig ud af arbejdet i Forligsinstitutionen, ender man i en konflikt.