Læsernes historier vælter ind: Vi er også i klemme hos forsikringsselskabet

11. feb 2019
Artiklerne om syge kunder, som er kommet i klemme ved deres forsikringsselskab, har fået talrige læsere i samme situation til at kontakte Avisen.dk.

- Min sag er en tro kopi, af hvad du skriver.

Sådan lyder en af de mange reaktioner, som Avisen.dk har modtaget i kølvandet på artiklerne om forsikringsselskaberne, som sender kunder ramt af piskesmæld og hjernerystelse til bestemte læger, som ofte omskriver lidelserne til at være psykiske eller skyldes alt muligt andet i patientens liv.

Rigtig mange kan åbenbart genkende problemet efter at have læst artiklerne på Avisen.dk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg er i præcis samme båd som Danny, skriver en læser for eksempel, med henvisning til Danny Pedersen, der står frem med sin historie.

For veltrænet eller for overvægtig

De talrige eksempler er forskellige, men har alligevel en del til fælles.

En kvinde fortæller, at hun har fået førtidspension af kommunen, fordi hun ikke engang kunne holde til at arbejde en enkelt time om ugen efter ulykken. Alligevel mener forsikringsselskabet kun, at hendes méngrad er på fem procent.

En mand fortæller, at det bliver brugt imod ham, at speciallægeerklæringen beskriver ham som "veltrænet". I et andet tilfælde oplever en kvinde det modsatte, nemlig at speciallægeerklæringen fokuserer på hendes overvægt.

I det hele taget står mange forsikringskunder med en oplevelse af at en masse irrelevante informationer bliver brugt imod dem.

- Speciallægen lagde til undersøgelsen stor vægt på, at jeg har en ADHD-diagnose, som han mener komplicerer min piskesmældsskade. Jeg finder på ingen måde hans vurdering objektiv, skriver en læser.

Ti års kamp

Nogle har haft en langvarig kamp med både systemet og forsikringsselskabet.

- Ti år tog det hele, som en stor kastebold i hele den meget uforstående situation man kom til at være i, bare fordi man kørte den vej den dag. Jeg lever idag stadig med kronisk hovedpine og har fået nerveskader i begge mine arme. Det påstår de læger så, at jeg altid har haft, skriver en anden læser.

Avisen.dk vil fortsat gerne i kontakt med dig, hvis du selv er kommet i klemme på grund af forsikringsselskabernes brug af bestemte speciallæger, og vi må se de papirer, der dokumenterer det. Kontakt journalist Eline Svendsen på [email protected]