Lærlinge skal dyste om medaljer

9. sep 2010
DM for lærlinge og elever skal gøre tekniske skoler mere populære.

Hvilken SOSU-elev ved mest om sund kost til gamle mennesker? Og hvem er den murerlærling, der kan lægge sten hurtigst og mest præcis?

Det vil vise sig, når 150 elever og lærlinge fra 36 fag til januar skal dyste til det første DM for erhvervsuddannelser nogensinde.

Folkene bag håber, at det store arrangement med indledende runder i hver region vil gøre uddannelserne på de tekniske skoler mere populære.

De forventer, at op mod 20 procent flere elever vil søge på teknisk skole i fremtiden. Sådan er det nemlig gået i Finland, hvor man har hentet modellen fra.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Vi vil gøre det mere attraktivt for de stærkere elever at vælge teknisk skole," siger Jesper Juhl Sørensen, uddannelseschef i Dansk Byggeri.

Konkurrere om alt

Han står bag Danmarksmesterskaber sammen med en række fagforeninger, Undervisningsministeriet og Odense Kommune, der lægger kongrescenter til.

Mesterskaber i enkelte brancher har været afholdt tidligere, men først nu bliver DM holdt samlet for blandt andet tagdækkere, brolæggere, SOSU-elever, VVS'ere, bagere, konditorer, tømrer og murerlærlinge.

"Man kan konkurrere i alt," lyder det fra Jesper Juhl Sørensen.

De bedste elever vil gå videre til Verdensmesterskaberne, der hvert år kårer verdens bedste indenfor en lang række fag.

Læs mere hos Dansk Byggeri